Mijn naam is Yvonne Vrijhof, ik ben 45 herfsten jong en sinds mijn jeugd in de leer bij de natuur. Ik houd me bezig met de krachten van de natuur en alles wat hieruit voortkomt. Als ik iets doe dan doe ik dat met liefde en toewijding, ik wil me behulpzaam opstellen en van onze wereld een betere plek maken. Het liefst doe ik dat met behulp van een beetje magie.

Lering halen uit de natuur en deze kennis doorgeven is een voorrecht om mee bezig te mogen zijn. Ik zal nooit uitgeleerd zijn en ik zal het nooit beter weten dan een ander, elk mens heeft zijn eigen beleving dat maakt het leven magisch en interessant. Ik geloof dat de leraar ook de leerling in zichzelf moet blijven voeden…

Ik heb ervaren dat als ik mezelf open stel voor de energieën van de Natuur en de Maan, er veel wijsheden naar binnenstromen welke doorgegeven mogen worden. Alles wat ik leer, ervaar en doorkrijg wil ik overdragen zodat de (oude en nieuwe) kennis en magie rondom kruiden en planten voor een breed publiek beschikbaar wordt. Mijn doel hierbij is om mensen te inspireren en te stimuleren om zelf verder te gaan onderzoeken.

Mijn opleidingen die ik op dit gebied heb gedaan, hebben mij steeds een stukje dichter bij de natuur en bij mezelf gebracht. Alhoewel ik leef vanuit het bewustzijn dat de natuur mijn grootste leermeester is, wil ik hier toch vermelden wat ik zoal heb gedaan;
Ik ben begonnen met Reiki 1 en van daaruit ook Reiki 2 en Reiki 3 (Reiki master) gedaan. Vervolgens de leer van Louise Hay (Je kunt je leven helen) via opleiding mezelf eigen gemaakt. Daarna de opleiding Wilde Wijze Vrouwen en het verdiepingsjaar hiervan gedaan bij Daniëlle Pasma. Hierna direct een 2-jarige Runen queeste gevolgd ook bij Daniëlle Pasma (voorheen Eruname). Aansluitend 1 jaar de Kruidenvakopleiding bij het Kruidenrijk gevolgd.
2015 heb ik de Bach Bloesem opleiding waarvan ik niveau 1 en 2 behaald heb.
Begin 2015 een cursus Biologisch moestuinieren gevolgd en afgerond.
In 2018 de opleiding tot Natuurcoach gevolgd bij Innersteps en zal ik in 2019 de verdiepingsmodule gaan volgen. Tussendoor volg ik allerlei losse workshops en cursussen om mijn ontwikkeling te blijven stimuleren.

Verdere ontwikkelingen
Ruim 6 jaar schrijf, ontwikkel en vernieuw ik het cursusmateriaal voor mijn e-learning cursisten van Kruidenwijs en Kruidenspirit, waarbij ik mij laat leiden door de natuur, op deze online trainingen kun je per Volle of Nieuwe Maan op instappen.

Ook geef ik lezingen en organiseer ik activiteiten op het gebied van natuurbeleving. Daarnaast werk ik met rituelen op maat (persoonlijke rituelenen geef ik workshops op het gebied van natuurbeleving -en verdieping, o.a. in de Hortus Botanicus in Alkmaar.

Mijn ontwikkelingen
Vijf jaar lang heb ik cursusmateriaal ontwikkelt en geschreven voor de cursisten  waarbij ik mij liet leiden door de natuur, . Daarnaast heb ik veel rituelen en workshops bedacht, begeleid en uitgewerkt.

Moon Challenge
De Moon Challenge daagt je uit om een maancyclus rond intensief met -en naar de Maan te gaan leven, om zo te ervaren wat de Maan met de energie doet die vaak ‘in de lucht hangt’.
De eerste, tweede en derde Moon challenge
van begin 2016 t/m eind 2017 kwamen volledig van mijn hand.
Totaal hebben er meer dan 4400 mensen meegedaan aan deze challenge. Wil je hier meer over lezen kijk dan even hier…
19 april 2019 zal de 4de Moon Challenge plaatsvinden… Wil je ook meedoen en een Maancyclus rond intensief leven naar de Maan en haar energie?
Meedoen is gratis en aanmelden kan hier: www.heksenkruid.info/moon-challenge

Vanuit de tweede Moon Challenge is er door donaties van deelnemers een deel gefinancierd om mij de ruimte geven om mijn boek op een duurzame manier te laten drukken.

In mei 2017 is mijn eerste boek verschenen; Hoofd in de wolken – Voeten in de aarde. Een boek dat 1 jaar rond is geschreven en vertelt over de inzichten en inspiratie die ik krijg vanuit de natuur… Ik deel dit op een alledaagse en aardse manier.
Dit is uitgebracht in eigen beheer onder de uitgeverij Heks en Kruid. Het boek is op natuurvriendelijke manier gedrukt. Tevens ben ik momenteel bezig met het schrijven van mijn volgende boek ‘Jaarcirkel – Leven met de seizoenen‘, welke verwacht wordt in lente 2020.

Mijn levensvisie:
Ik geloof in de magische kant van het leven.
Ik neem verantwoordelijkheid voor mijn handelen en doe wat ik wil mits het niets of niemand schaadt.
Het maakt mij intens gelukkig om een leven te leiden vol magische momenten en openstaan voor alles wat er op mijn pad komt en daar lering uit te halen.
Goed en kwaad zijn een uitdrukkingen die je leren om dingen van 2 kanten te bekijken.
De natuur is mijn grootste leermeester.

Kruidige groet, Yvonne Vrijhof