Mijn naam is Yvonne Vrijhof, ik ben 45 herfsten jong en sinds mijn jeugd in de leer bij de natuur. Ik houd me bezig met de krachten van de natuur en alles wat hieruit voortkomt. Als ik iets doe dan doe ik dat met liefde en toewijding, ik wil me behulpzaam opstellen en van onze wereld een betere plek maken. Het liefst doe ik dat met behulp van een beetje magie.

Lering halen uit de natuur en deze kennis doorgeven is een voorrecht om mee bezig te mogen zijn. Ik zal nooit uitgeleerd zijn en ik zal het nooit beter weten dan een ander, elk mens heeft zijn eigen beleving dat maakt het leven magisch en interessant.

Ik heb ervaren dat als ik mezelf open stel voor de energieën van de Natuur en de Maan, er veel wijsheden naar binnenstromen welke doorgegeven mogen worden. Alles wat ik leer, ervaar en doorkrijg wil ik overdragen zodat de (oude en nieuwe) kennis en magie rondom kruiden en planten voor een breed publiek beschikbaar wordt. Mijn doel hierbij is om mensen te inspireren en te stimuleren om zelf verder te gaan onderzoeken.

Mijn opleidingen die ik op dit gebied heb gedaan, hebben mij steeds een stukje dichter bij de natuur en bij mezelf gebracht. Alhoewel ik leef vanuit het bewustzijn dat de natuur mijn grootste leermeester is, wil ik hier toch vermelden wat ik zoal heb gedaan;
Ik ben begonnen met Reiki 1 en van daaruit ook Reiki 2 en Reiki 3 (Reiki master) gedaan. Vervolgens de leer van Louise Hay (Je kunt je leven helen) via opleiding mezelf eigen gemaakt. Daarna de opleiding Wilde Wijze Vrouwen en het verdiepingsjaar hiervan gedaan bij Daniëlle Pasma. Hierna direct een 2-jarige Runen queeste gevolgd ook bij Daniëlle Pasma (voorheen Eruname). Aansluitend 1 jaar de Kruidenvakopleiding bij het Kruidenrijk gevolgd.
2015 heb ik de Bach Bloesem opleiding waarvan ik niveau 1 en 2 behaald heb.
Begin 2015 een cursus Biologisch moestuinieren gevolgd en afgerond.
Tussendoor volg ik allerlei losse workshops en cursussen om mijn ontwikkeling te blijven stimuleren.

Moon Challenge
Begin 2016 ben ik begonnen met de eerste Moon Challenge, dit was een uitdaging om mensen een maancyclus rond, met -en naar de Maan te laten leven, het was een daverend succes en de deelnemers teller liep al snel op naar 1600 deelnemers.
Na dit succes, ben ik eind 2016 nogmaals een Moon Challenge gana organiseren, toen heb ik meer dan 4400 mensen bewust mogen maken van de cyclus van de Maan en haar energie en invloed wat zij op ons dagelijks leven heeft. Vanuit de tweede Moon Challenge is er vanuit donaties een deel gefinancierd, wat mij de ruimte gaf om mijn boek op een duurzame manier te laten drukken.
Ten slotte heb ik eind 2017 de 3de Moon Challenge georganiseerd, toen heeft de Maan haar 3 gezichten laten zien. In april 2019 zal er een 4de Moon Challenge plaatsvinden…

Verdere ontwikkelingen
Ruim 5 jaar schrijf, ontwikkel en vernieuw ik het cursusmateriaal voor mijn e-learning cursisten van Kruidenwijs en Kruidenspirit, waarbij ik mij laat leiden door de natuur. Ook geef ik lezingen en organiseer ik activiteiten op het gebied van natuurbeleving. Daarnaast werk ik met rituelen op maat (persoonlijke rituelen) en geef ik workshops op het gebied van natuurbeleving -en verdieping, o.a. in de Hortus Botanicus in Alkmaar.

In mei 2017 heeft mijn boek ‘Hoofd in de Wolken en Voeten in de Aarde’ het levenslicht gezien. Dit boek heb ik uitgegeven in eigen beheer.

Momenteel heb ik de opleiding tot Natuurcoach afgerond, dat heel mooi aansluit op de thema’s in mijn boek. Tevens ben ik een nieuwe opleiding gestart namelijk de Jaarcirkel

Mijn levensvisie:
Ik geloof in de magische kant van het leven.
Ik neem verantwoordelijkheid voor mijn handelen en doe wat ik wil mits het niets of niemand schaadt.
Het maakt mij intens gelukkig om een leven te leiden vol magische momenten en openstaan voor alles wat er op mijn pad komt en daar lering uit te halen.
Goed en kwaad zijn een uitdrukkingen die je leren om dingen van 2 kanten te bekijken.
De natuur is mijn grootste leermeester.

Kruidige groet, Yvonne Vrijhof